ISSN 2228-1975
Search

Kaarli kogudus sai uue õpetaja

26. augustil valis Tallinna Toompea Kaarli kogudus endale uue õpetaja. Koguduse nõukogu valik langes koguduse senisele abiõpetajale Jaak Ausile. Kandidaate koguduseõpetaja kohale oli kuus: Jaak Aus, Jaanus Jalakas (Kuusalu koguduse õpetaja), Algur Kaerma (Paide Püha Risti koguduse õpetaja), Jüri Pallo (Los Angelese koguduse õpetaja), Marko Tiitus (Viljandi Jaani koguduse õpetaja ja Viljandi praostkonna praost) ja Arho Tuhkru (Tallinna praostkonna abipraost).

Jaak Aus on sündinud 1968. a Tallinnas. Ta on õppinud EELK Usuteaduse Instituudis ning ordineeritud diakonõpetajaks 1994. a. Aastatel 1994–1995 oli ta Tallinna Peeteli koguduse õpetaja ning alates 1995. a-st Tallinna Kaarli koguduse abiõpetaja. Jaak Aus on olnud aktiivselt seotud kiriku noortetööga, olnud EELK vaimulike konverentsi juhatuse liige ning töötanud ka kooliõpetajana Rocca al Mare koolis ja Arte Gümnaasiumis. Koos Meelis Holstinguga on ta kirjutanud noortele mõeldud leeriõpiku „On seal keegi?“ (2009).

Jaak Aus on abielus. Tema abikaasa Signe Aus on pedagoog ning Kaarli koguduse lasteaia direktor.

Intervjuud vastvalitud koguduseõpetajaga on võimalik lugeda ajakirja Kirik & Teoloogia tänasest numbrist. Varem on Kirik & Teoloogias ilmunud Jaak Ausiga intervjuu „Mida ootavad koguduseliikmed kirikult?“ (K&T nr 8/ 3.2.2012). Ajakirja toimetuskolleegium soovib vastvalitud koguduseõpetajale palju õnne ja jõudu uues ametis.

Soovitatud:

English