ISSN 2228-1975
Search

Valmis dokumentaalfilm Eesti kirikuõpetajast

Kolmapäeval, 1. veebruaril, näidati Eesti Televisioonis uut dokumentaalfilmi sarjast „Eesti lood“. Film kannab pealkirja „Hingevalvur“ ja jutustab Tallinna Jaani koguduse abiõpetajast Eve Kruusist, kes töötab samaaegselt ka kriminaaluurijana.  Eesti Televisioon tutvustab filmi järgmiselt:

„Osa inimesi tunneb Eve Kruusi kui ranget kriminaaluurijat, osa seevastu teab teda hoopis armulise kirikuõpetajana, kuid on neidki, kes juhtuvad kohtuma Evega mõlemas ametis. Kirikus vaimulikuna tegutseva Eve roll muutub risti vastupidiseks, kui ta vahetab valge rüü politseivormi vastu ja asub armu kuulutamise asemel ülekuulamistoas patte üles tähendama. Ühist võib leida neis kahes ametis siiski nõnda palju, et Eve valvab kannatava inimlapse hinge kirikus ning kuriteos kannatanu väärikust politseis ja mõlemas ametis võitleb Eve kurjuse vastu.“

Film on valminud möödunud aastal ja selle režissöör on Meelis Süld, operaator Arvo Vilu, produtsent Meelis Muhu ja tootjafirma In-Ruum OÜ.

Film on järelvaadatav aadressilt: http://etv.err.ee/index.php?0563592.

Soovitatud:

English