ISSN 2228-1975
Search

2012. aasta on Soomes piibliaasta

Piibliaastaga tähistatakse 370 aasta möödumist esimese soomekeelse Piibli ilmumisest, 20 aasta möödumist täna kasutusel oleva kirikupiibli ilmumisest ning Soome vanima kristliku organisatsiooni ja kirjastaja – Soome Piibliseltsi 200. aastapäeva.

Piibliaasta on osa Soome Luterliku Kiriku „püha“ teema-aastatest, ent selle korraldamisel osalevad ka teised konfessioonid ning kristlikud organi- satsioonid. Piibli tähendust soome keelele ja kultuurile ning inimeste väärtuste ja hoiakute kujunemisele tõstab oma palvepäeva läkituses esile ka Soome president Tarja Halonen.

Piibliaasta eesmärk on kõnetada tavalist soome inimest ning viia läbi üritusi, mis aitaksid nii sagedastel kirikuskäijatel kui ka kirikust ja vaimulikust elust eemalejäänutel leida side Piibliga.

Piibliaasta ürituste läbiviimises osalevad Soome Oikumeeniline Nõukogu, Soome Evangeelne Luterlik Kirik, Soome Vabakristlik Nõukogu, Soome Misjoni Nõukogu ja Kirkkopalvelut. Piibliaasta ettevõtmisi koordineerib Soome Piibliselts.

Piibliaasta kodulehekülg annab hea ülevaate toimunud ja eelseisvatest sündmustest.

Soovitatud:

English