ISSN 2228-1975
Search

Luterliku Maailmaliidu ülemaailme konsultatsioon nüüdisaegse misjoni üle globaalses kristluses

Foto: LML. Konsultatsioonil osalejad.
Foto: LML. Konsultatsioonil osalejad.

Luterlik Maailmaliit (LML) on kutsunud 80 misjoni praktiseerijat arutama küsimusi, kuidas mõista misjoni holistlikult, kuidas on seda kõige parem teha ja kus seda õpetatakse. Nende teemade ning teiste meie kaasaegsete probleemide üle mõeldakse ülemaailmsel kogunemisel, mis toimub 17–18 november Genfis. Konsultatsioon nüüdisaegse misjoni üle globaalses kristluses uurib meie kaasaegseid misjonitrende erinevatel kontinentidel, põhilisi takistusi ning visandab strateegilise lähenemise misjonile LML-i 12. assambleel mais 2017.

Misjoni ja arengu osakonna juhataja õp dr Fidon Mwombeki viitab sellele, et kuigi holistlikust misjonist on räägitud LML-is järjepidevalt alates 1946. aastast ning on peetud mitmeid kohtumisi nii regionaalsel kui globaalsel tasemel, siis strateegiline lähenemine vajab kriitilist ülevaatamist osaduses kirikutega, kellel on erinevad teoloogilised, ajaloolised ja geograagilised kontekstid.

Konsultatsioonil on osalejaid kõigist seitsmest LML-i regioonist – Aafrikast, Aasiast, Kesk-Ida Euroopast, Kesk-Lääne Euroopast, Põhjamaadest, Ladina-Ameerikast ja Kariibidelt ning Põhja-Ameerikast. Kõik on oodatud rääkima kiriku väljakutsetest oma piirkondades.

Loe rohkem siit.

Allikas: LML

 

Vt ka Luterliku Maailmaliidu panus misjoni mõistmisse ja praktikasse (K&T nr 64/ 1/3.2013).

Soovitatud:

English