ISSN 2228-1975
Search

Toimub ülemaailmne konverents, mis keskendub rahumeelsele kooseksisteerimisele Lähis-Idas

14.–16. detsembrini võõrustab Euroopa Kirikute Konverents (EKK) ja Cumberland Lodge Ühendkuningriigis oikumeenilist inimõiguste konverentsi teemal „Lähis-Ida rahumeelse kooseksisteerimise suunas: ülesanded ja võimalused”.

Osalejad arutlevad kultuurilise ja religioosse mitmekesisuse kui rikkuse allika üle. Tähelepanekud ja mõtted keskenduvad Lähis-Ida religioossele paljususele nii sisemisest kui välisest vaatevinklist.

Teine seanss hõlmab haridust kui vastastikuse mõistmise  ja eelarvamustest vabanemise vahendit. Osalejad arutlevad hariduse ja rahuehitamise teemadel Läänekaldal ja Iisraelis.

Konverentsi teisel päeval käsitletakse rahumeelset kooseksisteerimist ja kodakondsust koos konkreetsete riikide uuringutega Süüria ja Iraagi, Liibanoni ja Egiptuse ülesannete ja võimaluste kohta.

Osa programmist hõlmab ka usuvabaduse teemat Lähis-Idas.

Osalejad esindavad järgmisi organisatsioone: Maailma Evangeelne Allianss, Soome Evangeelne Luterlik Kirik, Evangeelne Luterlik Kirik Jordaanias ja Pühal Maal, Oikumeeniline Patriarhaat, Liechtensteini Vürstiriigi Evangeelne Luterlik Kirik, Kreeka Õigeusu Kirik – Antiookia Patriarhaat, Inglismaa Kirik, Kirikute Maailmanõukogu jpt.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

Soovitatud:

English